Recept konyha főzés: Otelló szőlős rétes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 236 fő
  • Képek - 2154 db
  • Videók - 679 db
  • Blogbejegyzések - 234 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 153 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Otelló szőlős rétes

Ha már a szüret is megvolt,akkor úgy gondoltam itt az ideje,hogy rétest is süssek belőle.
Nagyon finomra sült.
Hétrétű túrós-otelló szőlős rétes
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
1 db tojás
kb. 3,5 dl langyos tej
csipet só
1 ek. cukor
A lapok kenéséhez:
10 dkg zsír
1 ek. ecet
A töltelékhez:
40 dkg otelló szőlő
400 g tehéntúró
3 db tojás
40 g lágy vaj
100 g tejföl
80 g kristálycukor
1 csipet só
7,5 dk g finomliszt
Elkészítés:
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam.
7 egyforma cipóra osztottam.
A zsírba kevertem az ecetet. A cipókat egyesével kb. tányér nagyságúra nyújtottam. Az első tésztát megkentem az ecetes zsírral, erre borítottam a második tésztát, azt is megkentem, erre jött a harmadik, negyedik, stb.. Az utolsó tészta tetejét nem kell megkenni.
Egy nagyobb langyos tállal leborítottam és egy órán át hagytam pihenni.
Ezalatt elkészítettem a töltelékeket.
40 g vajat és a túrót habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat, aztán a tejfölt. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval, majd az apránként beleszórt kristálycukorral kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva összeforgatjuk a túrókrémmel.
Az ebédlőasztalt leterítettem egy abrosszal, meghintettem liszttel. Közepére tettem a pihentetett tésztát és óvatosan húzni kezdtem. Körbe-körbe jártam az asztalt, közben a tészta alá nyúltam a kézfejemmel és óvatosan húzkodtam egészen vékonyra. Mire készen lett teljesen beborította az asztalt. A lelógó szélét levágtam .
A túrókrémet rákentem ,majd megszórtam szőlővel.
Abrosz segítségével a tészta közepéig hajtottam.
Két rúdba vágtam és a sütőpapírral bélelt tepsibe emeltem.
A megmaradt részt is felhajtottam,ketté vágtam és a tepsibe tettem.
Vékonyan étolajjal lekentem a tetejét.
210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöttem.
Egy kicsit hűlt,megszórtam porcukorral és kissé rézsútos szeletekre vágtam.
Jó étvágyat a finom leveles réteshez!

Látta 61 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Szottes_almas_pite_2079746_9360_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Igy_keszult_a_szottes_almas_pite_2079745_5562_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Jaszberenyi_tekercs-001_2079744_7573_s

Vass Lászlóné 3 napja új képet töltött fel:

Cappuciner_2079743_2227_s

Wagensommer Alexandra írta 6 napja a(z) Almafánk képhez:

Almafank_2079109_2528_s

Nagyon szivesen , mindenkinek. Köszönöm, Edit .

Wagensommer Alexandra 6 napja új képet töltött fel:

Fuszeres_csirkecomb_borsos_steakburgonyaval_2079535_2286_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Sajtos_pogacsa-002_2079415_8517_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kelt_csorogefank_2079414_2632_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Kelt_csoroge_lekvarral1_2079413_7291_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Szineske_kalacs_2079261_6653_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu