Recept konyha főzés: Otelló szőlős rétes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 226 fő
  • Képek - 1882 db
  • Videók - 641 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 226 fő
  • Képek - 1882 db
  • Videók - 641 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 226 fő
  • Képek - 1882 db
  • Videók - 641 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 226 fő
  • Képek - 1882 db
  • Videók - 641 db
  • Blogbejegyzések - 232 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 147 db

Üdvözlettel,
Vass Lászlóné
Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Otelló szőlős rétes

Ha már a szüret is megvolt,akkor úgy gondoltam itt az ideje,hogy rétest is süssek belőle.
Nagyon finomra sült.
Hétrétű túrós-otelló szőlős rétes
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
1 db tojás
kb. 3,5 dl langyos tej
csipet só
1 ek. cukor
A lapok kenéséhez:
10 dkg zsír
1 ek. ecet
A töltelékhez:
40 dkg otelló szőlő
400 g tehéntúró
3 db tojás
40 g lágy vaj
100 g tejföl
80 g kristálycukor
1 csipet só
7,5 dk g finomliszt
Elkészítés:
A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam.
7 egyforma cipóra osztottam.
A zsírba kevertem az ecetet. A cipókat egyesével kb. tányér nagyságúra nyújtottam. Az első tésztát megkentem az ecetes zsírral, erre borítottam a második tésztát, azt is megkentem, erre jött a harmadik, negyedik, stb.. Az utolsó tészta tetejét nem kell megkenni.
Egy nagyobb langyos tállal leborítottam és egy órán át hagytam pihenni.
Ezalatt elkészítettem a töltelékeket.
40 g vajat és a túrót habosra keverjük, egyenként beledolgozzuk a tojás sárgákat, aztán a tejfölt. A tojásfehérjéket 1 csipet sóval, majd az apránként beleszórt kristálycukorral kemény habbá verjük, és a liszttel felváltva összeforgatjuk a túrókrémmel.
Az ebédlőasztalt leterítettem egy abrosszal, meghintettem liszttel. Közepére tettem a pihentetett tésztát és óvatosan húzni kezdtem. Körbe-körbe jártam az asztalt, közben a tészta alá nyúltam a kézfejemmel és óvatosan húzkodtam egészen vékonyra. Mire készen lett teljesen beborította az asztalt. A lelógó szélét levágtam .
A túrókrémet rákentem ,majd megszórtam szőlővel.
Abrosz segítségével a tészta közepéig hajtottam.
Két rúdba vágtam és a sütőpapírral bélelt tepsibe emeltem.
A megmaradt részt is felhajtottam,ketté vágtam és a tepsibe tettem.
Vékonyan étolajjal lekentem a tetejét.
210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöttem.
Egy kicsit hűlt,megszórtam porcukorral és kissé rézsútos szeletekre vágtam.
Jó étvágyat a finom leveles réteshez!

Látta 34 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 20 órája új képet töltött fel:

Gyumolcsleves_2063033_8766_s

Vass Lászlóné 20 órája új képet töltött fel:

Bakonyi_csirkeragukm_2063032_9948_s

Vass Lászlóné 20 órája új képet töltött fel:

Hazigyors_kifli_2063031_7352_s

Vass Lászlóné 2 napja új képet töltött fel:

Dioscitromos_linzer_2062825_3726_s

Vass Lászlóné 2 napja új képet töltött fel:

Ccsaszarmorzsa_2062824_4252_s

Vass Lászlóné írta 2 napja a(z) Citromos ,lekváros linzer és kifli képhez:

Citromos_lekvaros_linzer_es_kifli_2062678_5100_s

Nagyon szívesen.Ügyes vagy!

Wagensommer Alexandra írta 4 napja a(z) Citromos ,lekváros linzer és kifli képhez:

Citromos_lekvaros_linzer_es_kifli_2062678_5100_s

Köszí receptedet , Vass Lászlóné Editke ! Szuper finom...

Wagensommer Alexandra 4 napja új képet töltött fel:

Citromos_lekvaros_linzer_es_kifli_2062678_5100_s

Wagensommer Alexandra 4 napja új képet töltött fel:

Mamorito_almas_dios_szelet_2062673_4940_s

Wagensommer Alexandra 5 napja új képet töltött fel:

Steek_marhahus_szalonnaval_2062481_4123_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu