Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ma jól kisütöttem magamat.
Finom rétesek sültek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kelt rétes,meggyes –mákos,túrós és almás
Hozzávalók:
60 dkg finomliszt
4 dl langyos tej
5 dkg friss élesztő
1 kk. só
1 db tojás
1 tk. cukor
A töltelékhez:
45 dkg tehéntúró
1 ek. cukor
5 dl tejföl
1 db tojás
15 dkg cukrozott darált mák
500 gramm cukrozott meggy (saját eltevés)
400 gramm párolt alma (saját eltevés)
A rétes kenéséhez,locsolásához:
3 ek. olaj
Elkészítése:
A lisztet a sóval,tojással elkeverjük.
Az élesztőt a cukorral,2 dl langyos tejjel felfuttatjuk.
A megkelt élesztőt és maradék tejet hozzá adjuk és tésztát dagasztunk.
Ez a tészta lágyabb a fánk tésztánál,ilyennek kell lennie.
Én a kelesztő tálban dagasztottam le,a fedelét rátettem és fél óra alatt szépen megnőtt a térfogata.
Ekkor lisztezett deszkára borítjuk.
2 cipót formálunk.
Nem gyúrjuk át!
10 percig letakarva pihentetjük.
Közben a túrós töltelék hozzávalóit,a túrót és a cukrot összekeverjük.
Az asztalra egy nagy terítőt teszünk,liszttel meghintjük.
Az első cipót a közepére tesszük,olajjal lekenjük és szép vékonyra kihúzogatjuk.
Széleit leszedjük.
Étolajjal , tejföllel meglocsoljuk a túrót rászórjuk és a két szemközti oldalával feltekerjük,egymás felé nézzen!
Olajjal kent tepsibe tesszük.
Mivel hosszú rudak ,így kettébe vágtam és úgy tettem a tepsibe
A túrósból és a mákosból is két rúd lett.
A tetejét olajjal,majd tojásos tejföllel lekenjük.
A másik cipónál is így járunk el.
A mákosnál is ez az elkészítési mód,túró helyett mák kerül, + a lecsepegtetett meggy szemek.
A tepsiben még fél órát kelesztjük.
Szemmel láthatóan szépen feljön.
A széleket összegyúrjuk,majd pihentetjük.
Ezt is szépen kinyújtjuk az abroszon.
Étolajjal,tejföllel meglocsoljuk,majd az almával megszórjuk.
Ez egy másik tepsibe került.
190 fokra melegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.
Nagyon finom rétes.
Ajánlom szeretettel.
Jó étvágyat hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!