Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pehely könnyű túrófánk
0,75 dl tej
2 dkg élesztő
50 dkg liszt
2 db tojás
1 csipet só
10 dkg kristálycukor
20 dkg túró
10 dkg vaj
1 tasak vaníliás cukor
a sütéshez.
5 dl étolaj
Elkészítés:
A tejet meglangyosítjuk. Belemorzsoljuk az élesztőt és feloldjuk benne. A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, 1 csipet sót, a tojásokat, a túrót és a puha vajat egy tálba tesszük.
Hozzáöntjük az élesztős tejet, majd robotgép gyúrópálcájával az egészet összedolgozzuk.
Meleg helyen 30 percig kelesztjük a tésztát.
Ismételten átgyúrjuk, majd a masszából 30- 35 darab gombóckát formázunk.
További 15 percig kelesztjük mindet.
A fánkokat bő, forró olajban, kis adagokban aranyszínűre sütjük. Szűrőlapáttal kiemeljük a kisült fánkokat, és papírtörlőre tesszük.
Végül porcukorral meghinthetjük, a legfinomabb az áfonya lekvár mellé.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!