Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Máglyarakás
40 dkg szikkadt kalács
1 cs. vaníliás cukor
3 db tojás sárgája
3 ek. kristálycukor
kb. 0.5 l tej
1 púpozott evőkanál fahéjas cukor
5 db közepes alma vékonyra szelve
10 dkg mazsola
A forma kenéséhez:
2 tk margarin
1 tk zsemlemorzsa
A tetejére:
3 db tojásfehérje
5 dkg cukor
2 evőkanál sárgabaracklekvár.
Elkészítés:
Egy közepes jénai tálat kikenünk vajjal,megszórjuk zsemlemorzsával.
A tojások sárgáját a cukorral,vaníliával kikeverjük,hozzáadjuk a tejet.
Ebben a keverékben megforgatjuk a szeletekre vágott kalácsot .
Sorban szorosan egymásmellé lerakjuk a tál aljára.
Fele alma szeletek és a fele mazsola kerül rá.
.A sor tetejét megszórjuk fahéjas kristálycukorral.
Folytatjuk tovább a rétegezést még egy sorral.
Minden sort megszórjuk fahéjas cukorral.
.Az utolsó sor tetejére nem szórunk .
200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt megsütjük.
Sütés közben 3 db tojásfehérjét felverünk 5 dkg cukorral és 2 evőkanál sárgabaracklekvárt hozzá keverünk.
A megsült zsemlénket kivesszük,a habot rácsurgatjuk,elsimítjuk.
Vissza tesszük a sütőbe,addig szárítjuk,míg a hab megszilárdul a tetején.
Fahéjas cukorral megszórva,szeletekre vágva, langyosra hűtve tálaljuk. –
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!