Recept konyha főzés: Hájas sütemények (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 290 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Hájas sütemények

Hájas - leveles sütemények
Hozzávalók:

60 dkg finomliszt
1 nagy csipet só
1 tk. cukor
1 tojás
1 ek. ecet
2 ek. tejföl
1,5 dl szódavíz
1,5 dl fehér bor
450 g tisztított, ledarál háj
10 dkg liszt
A töltéshez:
cukrozott dió

baracklekvár
A habroló krémhez:
3 dl Meggle cukrászhab
1 ek cukor
1 habfixáló
60 gramm vaníliás pudingpor
4 ek cukor
5 dl tej

Elkészítése:

A hájat és a 10 dkg liszttel összegyúrom,hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
A lisztes hájat egy zsírpapíron nyújtottam ki,egyenlő nagyságúra a tésztával és ráhelyeztem.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
5 mm-re nyújtottam formázás előtt a tésztát.
180 fokon sütöttem ki.
Bármely formájú süteményt,édeset,sósat készíthetünk a tésztából.
Lekváros :
Linzer szaggatóval kiszúrtam,minden 2. közepét kisebb formával kiszúrtam.
Az alsó egész korongot vízzel lekentem,a kiszúrt formájú tésztát rátettem és így sütöttem.
Sütőpapírral fedett sütőlemezre sorakoztattam.
Szép világosra sütöttem.
Vaníliás porcukorral megszórtam.
A kiszúrt üregekbe baracklekvárt csepegtettem.
A habroló készítés:
1 cm-es csíkokat vágtam belőle és a rolóra tekertem úgy,hogy kicsit fedje egymást a tekerés.
Felvert tojással lekentem,majd 200 fokra melegített sütőben 12 perc alatt megsütöttem.
Kicsit hagytam állni,majd óvatosan lehúztam és tálcára tettem.
Krém készítés:
A tejet a cukorral,pudingporral felfőztem,majd kihűtöttem.
A tejszínt 1 ek cukorral ,habfixálóval kemény habbá vertem,majd kis adagokban hozzá kevertem a pudingos krémhez.
A habfixálóval tartósabb a krém,ezért tettem hozzá.
A rolókat betöltöttem,enyhén meghintettem porcukorral.

Látta 278 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu