Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rákóczi túrós
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1/2 csg. sütőpor
1késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve
A félig sült tészta tejére:
2-3 ek. baracklekvár
A töltelékhez:
3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
Tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem.
A tetejére:
4 tojásfehérje
15 dkg porcukor kemény habja
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek. baracklekvár
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 percet,míg a tészta teteje megszilárdul.
Kivesszük a sütőből,vékonyan lekenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós tölteléket és a sütőbe vissza téve készre sütjük.
A 4 tojásfehérjét a sóval,citromlével,a cukorral kemény habbá verjük és a kész tésztára simítjuk vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk 1 cm távolságra a tészta tetejére.
A lekvárt felforrósítjuk,átpasszírozzuk,hogy rost ne maradjon benne.
Torta nyomóba töltjük a lekvárt és a résekbe töltjük.
Langyos sütőbe visszatesszük,de csak annyi időre,hogy a hab rászáradjon.
A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!