Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Édesanyám receptje,élesztős változatban.
Hájas sütemények(élesztővel)
Hozzávalók:
40 dkg háj + 10 dkg finomliszt
60 dkg finomliszt
1 dl fehér bor vagy 1 ek. ecet
1 db tojás
2 ek tejföl
3 dkg élesztő
1 dl tej
1 mk. cukor
kb 1,5 dl szódavíz
A töltéshez :
lekvár
cukrozott dió
Elkészítés:
A ledarált hájat 10 dkg liszttel összegyúrjuk,hidegre tesszük.
A cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk.
Egy tálba szitáljuk a lisztet,majd bele öntjük az élesztős tejet ,az 1 db tojást is bele ütjük,hozzáadjuk a bort és a tejfölt is és annyi szódavízzel dolgozzuk ki szép hólyagosra,hogy rétestésztaszerű állaga legyen a tésztának.
A tésztát téglalap alakúra sodorjuk,rá kenjük a lisztes hájat.
4 részbe hajtogatjuk,még háromszor megismételjük 20 percenként.
Feléből négyzeteket vágtam,lekvárral ,cukrozott dióval töltöttem és sütöttem.
A másik részéből linzer szaggatóval szúrtam ki.
Az lyukas részét pedig egy kis formával.
Egy tele korong tetejét vízzel lekentem,a lyukasat ráillesztettem.
Így tettem a sütőlemezre.
180 fokra melegített sütőben megsütöttem.
Még melegen vaníliás porcukorral megszórtam.
a linzer formákba lekvárt csepegtettem.
(Ez a recept anyukámé volt,az élesztős változatot most sütöttem először.
Nagyon szép réteges lett ez is.)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!