Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Egy nagyon fenomenális ízű süteményt sütöttem ma.
Gondolom,többen kipróbáljátok.
Almakrémes töltött linzer
22×39 cm-es ,szilikonos sütőpapírral bélelt tepsi
A piskótához:
3 db tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg cukor
egy fél citrom leve
½ csg sütőpor
Az omlós tésztához:
35 dkg finomliszt
20 dkg vaj
3 tojás sárgája
7 dkg cukor
csipet só
2-3 ek tejföl
1 kk szódabikarbóna
A töltelékhez :
1,5 kg alma reszelve
15 dkg cukor
1 mk őrölt fahéj
3 tojásfehérje kemény habja
A linzer tészta szórásához:
1 ek zsemlemorzsa
A sütemény tetejére:
1 db felvert tojás
5 dkg mandulaforgács
Elkészítés:
Először a piskótát sütjük meg,ugyanabban a tepsiben készül a linzer is.
A tojásokat a cukorral,citrom levével 10-12 perc alatt elektromos géppel felverjük,majd fakanállal hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,180 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A reszelt almát a cukorral,fahéjjal puhára pároljuk,majd kihűtjük.
A tojásfehérjéket keményre verjük és a kihűlt almapépbe keverjük.
A linzer tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel,hogy könnyen nyújtható legyen.
A tésztát elfelezzük,felét a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük,180 fokra melegített sütőben 10 percig elősütjük.
A piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt.
Hosszában és keresztben is ketté vágjuk.
Az elősütött linzer tésztát megszórjuk zsemlemorzsával.
A piskótából 1,5 cm-es darabokat vágunk és a tepsibe tesszük.
Megkenjük az almakrém felével,majd egy újabb piskóta sor következik.
A megmaradt almakrémet ráhalmozzuk,elsimítjuk.
A linzer tésztát kinyújtjuk és az almakrémre borítjuk.
Felvert tojással lekenjük és mandulaforgáccsal megszórjuk.
160 fokra visszavesszük a hőt és további 25 perc alatt megsütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!