Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pihe-puha almás
Recept:
Hozzávalók
Hozzávalók:
4 tojás
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
A töltelékhez:
70 dkg párolt alma (nettó)
3 ek liszt
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
Elkészítés: Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt,a 30 dkg lisztet és alaposan kidolgozzuk.
Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy 20× 30 cm-es tepsit.
Nálam az almatöltelék készen volt.
Múlt évben tettem el télre reszelt almát.
Az már ízesítve volt,őrölt fahéjjal,cukor,citrom levével.
Most kivettem az üvegből.
Természetesen friss almából is elkészíthetjük.
A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá vertem,hozzá kevertem az almát és a 3 ek lisztet.
Ezt a tölteléket a tepsiben várakozó tésztára öntöttem,elsimítottam.
A másik kinyújtott lappal befedtem.
Egy órát pihentettem ,majd 175 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütöttem.
Tepsiben hagytam kihűlni.
Porcukorral megszórtam,majd szeleteltem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!