Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Házi krémes maradék tojásfehérjéből
Hozzávalók:
20×30 cm-es magas falú tepsi
A lapokhoz
60 dkg finom vagy rétesliszt
1 nagy csipet só
1 tk. cukor
1 tojás
1 ek. ecet
2 ek. tejföl
2 dl szódavíz
1 dl fehér bor
450 g tisztított, ledarál háj
10 dkg liszt
/Vagy 30 dkg-os leveles tészta/
Krém:
3 csomag vaníliás pudingpor
8 tojás fehérje
20 dkg porcukor
8 dl tej
Elkészítés:
A hájat 10 dkg liszttel eldolgozzuk és hidegre tesszük.
A megmaradt liszttel és a többi hozzávalókból rétestésztát készítünk.
Bort azért adunk hozzá, hogy a benne található alkohol még jobban megemelje a tésztát. Jól kidolgozzuk, simára, hólyagosra a tésztát.
15 percig pihentetjük, utána a tésztát vékonyra kinyújtjuk és a lisztes hájat a tésztára kenjük.
Az egészet felcsavarjuk,sodrófával kissé ellapítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk és négyszeresére összehajtjuk.
Hideg helyre tesszük, 20 percenként a hajtogatást megismételjük, háromszorosra hajtjuk, tehát a csavarással együtt négyszer hajtogatjuk.
5 mm-re nyújtottam formázás előtt a tésztát.
180 fokon sütöttem ki.
Bármely formájú süteményt,édeset,sósat készíthetünk a tésztából.
A leveles tésztából 35 dkg-ot levágtam,elfeleztem..
Sütőpapíron kinyújtjuk a tepsinél nagyobb méretre.
A papírral együtt ráemeljük a megfordított tepsire, villával szurkáljuk meg, mert a tészta a sütés folyamán felpúposodhat. Így is felpúposodik, de ez a tészta jellegénél fogva történik. és előmelegített sütőben, 180 °C-on kisütjük őket, értelemszerűen ezt is külön.
A megsült lapok közül a szebbiket még melegen négyzetekre vágjuk.
Gyorsan sül, kb.10- 15 perc alatt, amikor pirosodik a teteje, akkor jó.
A többi tésztából lekváros és diós apró süteményt készítettem.
A krémhez a pudingokat a 10 dkg cukorral és 2 dl tejjel csomómentesre keverjük.
A többi tejet hozzá keverjük és felfőzzük.
Állandó keverést igényel,vigyázzunk,hogy le ne égjen!
A tojás fehérjéket a maradék cukorral elektromos habverővel elkezdjük verni,majd vízgőzre téve kemény habbá verjük.
A felfőzött pudingos krémbe forgatjuk kis adagokban.
Tűzre visszatesszük és kézi habverővel simára keverjük 1-2 perc alatt.
Abba a tepsibe,amin sütöttük a lapokat,az aljába tesszük az egyik lapot.
A kész forró krémet ráöntjük,elsimítjuk és a kirakjuk a tészta lapokkal.
Hidegre tesszük kihűlni,majd a hűtőbe tesszük.
Pár óra múlva a négyzetek mentén felszeleteljük.
Porcukorral megszórva tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!