Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
45 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 dkg só
3 dkg friss élesztő
2 db tojássárgája
27 dkg tej (pontosan kimérni,a poharat mérlegre állítani és lemérni a tejjel együtt)
A töltelékhez:
60 dkg kristálycukor
2 dl víz
1 kg darált mák vagy dió (felezni,harmadolni is lehet)
a mákoshoz:
1 db reszelt alma
A dióshoz:
1 vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6-7 dkg mazsola
Elkészítés:
1. Előkészítés:
Kimérjük az anyagokat, átszitáljuk a lisztet. A tejet nem kell megmelegíteni, hidegen használjuk majd.
2. Tészta begyúrása:
Az élesztőt kevés hideg tejben csomómentesen elkeverem, de nem készítek kovászt.
A tej másik felébe beleüthetjük a tojás sárgákat és a sót is .
A lisztet, a margarint, a porcukrot és az élesztős tejet egy nagy tálba teszem és jól begyúrom. A pontosan kimért anyagok miatt a tészta éppen olyan állagú lesz, mint amilyennek lennie kell, nem kell semmit hozzáadni ezeken kívül.
A bejgli formázása:
A tésztából kimérünk 30 dkg-os darabokat és 25 dkg-os tölteléket.
6 db tészta cipót formáztam,amit 22×28 cm-es téglalappá nyújtottam egyenként.
A megmaradt tésztából kifliket sütöttem ki.
A lekenés:
Nagyon fontos a lekenés, hogy szép márványos felületű legyen.
Először a készre formázott bejglit vagy pozsonyi kiflit amik már a sütő lemezen vannak, tojássárgájával vékonyan lekenjük, és hűvös helyre rakjuk, hogy ne kezdjen el megkelni.
Miután megszáradt a felületén a tojás és nem ragad, lekenhetjük tojás fehérjével és hagyhatjuk melegebb helyen, mert elkezdjük keleszteni.
A 10-20 perces kelesztés után már láthatók a repedések a felületén és lehet készre sütni.
Sütés:
Mielőtt megsütnénk szurkáljuk meg.
Végül 160 C-on készre sütjük.
1 kg lisztből 6 rúd bejglit, vagy 45 db pozsonyi kiflit tudunk készíteni.
Töltelékek:
60 dkg kristálycukrot 2 dl vízzel felforralunk és 1 kg daráltmákot vagy daráltdiót leforrázzuk vele, majd ízesíthetjük citromhéjjal, vaníliás cukorral, mazsolával,reszelt almával vagy akár mézzel is.
A diós töltelékbe tehetünk fahéjat is.
Én felesen készítettem a tölteléket.
Fele mákos,fele diós.
3 db mákos bejgli,3 db diós .
Pozsonyi kiflit is süthetünk a tésztából.
A pozsonyi kifli formázása:
A pozsonyi kiflinél fontos a kimérés, és a darabolás is.
7. Mivel egy kiflihez 4 dkg-os tésztát és 3 dkg-os tölteléket kell kimérni, kimérünk 40 dkg tésztát, és azt 10 egyenlő darabra daraboljuk és formázzuk, majd töltjük.
Miután kihűlt felhasználhatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!