Recept konyha főzés: Mogyorós,kekszes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mogyorós,kekszes

Mogyorós,kekszes karamell krémmel
Hozzávalók:
Tésztához:

5 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g pirított, darált mogyoró
100 g zsemlemorzsa
6 gramm sütőpor

Ezenkívül:

300 ml rumos tej
20 dkg kakaós,gömbölyű omlós keksz
A piskóta lekenéséhez:
3 ek nutella

Krémhez:
350 ml tej
150 g kristálycukor
10 dkg finomliszt
1 db tojás
250 g lágy vaj

Díszítéshez:

200 ml hideg Meggle cukrászhab
A díszítéshez:
2 tk csoki lapocska

Előkészítés:

A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés:

A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával,sütőporral jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc

A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük.
A mogyorókrémmel lekenjük.
A krémhez a lisztet a tejjel ,a tojással kikeverjük.
A kristály cukrot egy lábasban karamellizáljuk,szép arany barnára,majd 1 dl vízzel felöntjük.
Addig kevergetjük,míg a cukor felolvad benne.
A lisztes,tojásos tejjel besűrítjük,majd kihűtjük.
A vajjal habosra keverjük.
A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk.
A kekszet a rumos tejbe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük úgy,hogy kissé ráérjen a mellette valóra,a másik fele krémet rákenjük a kekszekre.
Végül a tejszínt a kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk, majd a kés pengéjével megcsapkodjuk.
Így lesz ilyen szép borzas.(nekem tetszik) Tetejét csokoládé lapocskákkal meghintve vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk.
Legalább 12 órát állni hagyjuk,arra szépen bepuhul a keksz,szépen szeletelhető lesz.
Természetesen karamellás vagy más pudinggal is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

edit konyhája

Látta 192 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu