Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Mogyorós,kekszes karamell krémmel
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás (közepes méretű)
100 g porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
100 g pirított, darált mogyoró
100 g zsemlemorzsa
6 gramm sütőpor
Ezenkívül:
300 ml rumos tej
20 dkg kakaós,gömbölyű omlós keksz
A piskóta lekenéséhez:
3 ek nutella
Krémhez:
350 ml tej
150 g kristálycukor
10 dkg finomliszt
1 db tojás
250 g lágy vaj
Díszítéshez:
200 ml hideg Meggle cukrászhab
A díszítéshez:
2 tk csoki lapocska
Előkészítés:
A tepsit (20x 30 cm-es) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük.
Elkészítés:
A tojást a cukorral és a vanillincukorral habosra keverjük. A mogyorót a morzsával,sütőporral jól elkeverjük, és a tojásos masszához adjuk. Majd a tésztát az előkészített tepsibe töltjük, tetejét elsimítjuk, a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 170 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 25 perc
A megsült tésztát egy sütőrácsra tesszük.
A mogyorókrémmel lekenjük.
A krémhez a lisztet a tejjel ,a tojással kikeverjük.
A kristály cukrot egy lábasban karamellizáljuk,szép arany barnára,majd 1 dl vízzel felöntjük.
Addig kevergetjük,míg a cukor felolvad benne.
A lisztes,tojásos tejjel besűrítjük,majd kihűtjük.
A vajjal habosra keverjük.
A fele krémet a kihűlt tésztán egyenletesen elosztjuk.
A kekszet a rumos tejbe mártogatjuk, majd a krémre fektetjük úgy,hogy kissé ráérjen a mellette valóra,a másik fele krémet rákenjük a kekszekre.
Végül a tejszínt a kemény habbá verjük, és a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk, majd a kés pengéjével megcsapkodjuk.
Így lesz ilyen szép borzas.(nekem tetszik) Tetejét csokoládé lapocskákkal meghintve vagy más módon díszítjük, tálalásig a hűtőben tartjuk.
Legalább 12 órát állni hagyjuk,arra szépen bepuhul a keksz,szépen szeletelhető lesz.
Természetesen karamellás vagy más pudinggal is elkészíthető.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!