Recept konyha főzés: Lekváros gombóc (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Lekváros gombóc

Hozzávalók :

4-6 főre

A lekváros gombóchoz :

30 dkg liszt
1,2 kg krumpli
1 tojás
2 csipet só
3 dl szilvalekvár

A pirított morzsához :

20 dkg zsemlemorzsa
1.5 dl olaj
1 kávéskanál fahéj
3 evőkanál kristálycukor

Főzővízbe :

1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só

Elkészítés :

A krumplit jól megmossuk és sós vízben , héjában megfőzzük.

Amíg a krumpli fő, felmelegítünk 1,5 dl olajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát és lassú tűzön folyamatosan kevergetve 10-15 perc alatt világos színűre pirítjuk.

Aztán összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.

Egy nagy fazékban 5 liter vizet felteszünk főni , belerakunk 1 kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük, és még melegen lehúzzuk róla a héját.
Mikor langyosra hűlt, átpasszírozzuk a krumplinyomón.

Hozzátesszük az átszitált lisztet, a sót, a tojást, és összegyúrjuk.

Nyújtótáblán fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és 6*6 cm- es kis négyzetekre vágjuk.
A közepébe keményebb szilvalekvárt teszünk, és gombócokká formáljuk.

A felforrt vízbe a gombócokat belerakjuk, 5-6 percig főzzük, addig míg fel nem jönnek a víz tetejére.
Szűrő kanállal kiszedjük őket, pirított morzsába beleforgatjuk.

Látta 326 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 7 éve

Nagyon guszta!

Válasz

Wagensommer Alexandra üzente 7 éve

Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu