Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók :
4-6 főre
A lekváros gombóchoz :
30 dkg liszt
1,2 kg krumpli
1 tojás
2 csipet só
3 dl szilvalekvár
A pirított morzsához :
20 dkg zsemlemorzsa
1.5 dl olaj
1 kávéskanál fahéj
3 evőkanál kristálycukor
Főzővízbe :
1 evőkanál olaj
1 kávéskanál só
Elkészítés :
A krumplit jól megmossuk és sós vízben , héjában megfőzzük.
Amíg a krumpli fő, felmelegítünk 1,5 dl olajat, beleszórjuk a zsemlemorzsát és lassú tűzön folyamatosan kevergetve 10-15 perc alatt világos színűre pirítjuk.
Aztán összekeverjük a cukorral és a fahéjjal.
Egy nagy fazékban 5 liter vizet felteszünk főni , belerakunk 1 kávéskanál sót és 1 evőkanál olajat. Ha megfőtt a krumpli, leszűrjük, és még melegen lehúzzuk róla a héját.
Mikor langyosra hűlt, átpasszírozzuk a krumplinyomón.
Hozzátesszük az átszitált lisztet, a sót, a tojást, és összegyúrjuk.
Nyújtótáblán fél cm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát, és 6*6 cm- es kis négyzetekre vágjuk.
A közepébe keményebb szilvalekvárt teszünk, és gombócokká formáljuk.
A felforrt vízbe a gombócokat belerakjuk, 5-6 percig főzzük, addig míg fel nem jönnek a víz tetejére.
Szűrő kanállal kiszedjük őket, pirított morzsába beleforgatjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!