Recept konyha főzés: Klasszikus lekváros Linzer (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Klasszikus lekváros Linzer

Hozzávalók :

A Tésztához :

50 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
2-3 csipetnyi só
25 dkg margarin
12,5 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
2 db tojás
1 evőkanál tejföl

A Nyújtáshoz :

finomliszt

A Töltéshez:
30-40 dkg sárgabarack lekvár

Tetejére:
porcukor

Elkészítés :

A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk.
A hideg margarint közepes kockákra vágjuk, a liszttel gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk.
A morzsát a kétféle cukorral , a tojásokkal és a tejföllel , citromhéjjal összegyúrjuk.
Akkor jó a tésztánk, ha elválik a tál falától, könnyen kezelhetővé válik.Ekkor letakarva 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

A pihentetett tésztát enyhén lisztezett gyúrólapon 4 milliméter vastagságúra nyújtjuk, majd 5 centi átmérőjű kiszúróval kisszagatjúk. A tésztakorongok a felének a közepét egy kis - 2 centis- pogácsaszaggatóval kivágjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk, nyújtjuk és kisszaggatjuk.

A kapott formákat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk, majd előmelegített sütőben(180'C; légkeveréses sütőben 165 'C) nagyjából 15 percig sütjük.

Ha kihűltek a tésztakorongok, akkor a teli korongokat 1-1 kiskanálnyi lekvárral megkenjük, és kiszúrt, porcukorral behintett korongokat ráillesztjük.

Látta 262 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu