Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
80 dkg főtt krumpli
25-30 dkg liszt
2 tojás
ízlés szerint só
20 szem szilva
1 evőkanál cukor
1 kávéskanál fahéj
olaj
zsemlemorzsa a hempergetéshez
Forgatáshoz: (Ízlésünknek megfelelően)
darált cukros mákba forgatjuk
vagy
fahéjas cukros
Elkészítés:
A krumplit jó előre sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük, és teljesen kihűtjük.
Hozzáadjuk a tojásokat, majd beledolgozzuk a lisztet.
Krumplifüggő, hogy mennyit vesz fel, nekem 30 dkg elég volt.
Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
Lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtjuk, s egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.
A szilvát keresztbe félbevágjuk, kimagozzuk.
A mag helyére 1-1 kiskanálka fahéjas cukrot teszünk, a két szilvafelet összetapasztjuk, majd beburkoljuk a krumplis tésztával köröskörül, ki ne folyjon főzés közben a leve.
Több adagban lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat.
Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet , s már kész is.
Pirított zsemlemorzsába szedjük, vagy darált cukros mákba óvatosan meghempergetjük benne.
Aztán forrón tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!