Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók / 6 adag /
Piskótához :
8 evőkanál finomliszt
8 db tojás
8 evőkanál cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 vaníliás cukor
Krém :
1 tasak vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
3 dl habtejszin
25 dkg mascarpone
5 dkg margarin
6 evőkanál cukor
Összeállítás :
50 dkg eper
Elkészítés :
Piskóta
A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a vaníliát , a sütőport és kanalanként lisztet.
Hogy a tészta lágyabb legyen , adjunk hozzá 2 evőkanál vizet.
A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két- három részletben a sárgájás masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe/ kb.25*35 cm méretűbe/.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra majd amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük le 160 fokra.( Ha van rá lehetőség,akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk).
Kb. 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és függőlegesen vágjuk ketté/ vagyis félbe vágjuk a tésztát/.
Krém:
A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk.
Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot.
A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész , belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni.
Ha kihűlt , eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.
A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.
Összeállítás:
Az epret megmossuk , és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk/ ez lesz a sütemény belsejében./
Másik részét pedig vékony szeletekre vágjuk/ ez lesz a sütemény tetején/.
Összeállítjuk a süteményt. A ketté vágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel.
A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel, és minden oldalát is.
A tetejét feldíszítjük eperszeletekkel.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!