Recept konyha főzés: Epres mascarponés vaníliás krémes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Epres mascarponés vaníliás krémes

Hozzávalók / 6 adag /

Piskótához :

8 evőkanál finomliszt
8 db tojás
8 evőkanál cukor
1 csipet só
1 csomag sütőpor
1 vaníliás cukor

Krém :

1 tasak vaníliás pudingpor
3,5 dl tej
3 dl habtejszin
25 dkg mascarpone
5 dkg margarin
6 evőkanál cukor

Összeállítás :

50 dkg eper

Elkészítés :

Piskóta

A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját a cukorral habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a vaníliát , a sütőport és kanalanként lisztet.
Hogy a tészta lágyabb legyen , adjunk hozzá 2 evőkanál vizet.

A tojásfehérjét sóval kemény habbá verjük, majd forgassuk bele két- három részletben a sárgájás masszába, majd öntsük sütőpapírozott tepsibe/ kb.25*35 cm méretűbe/.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra majd amikor a tepsit betesszük, rögtön vegyük le 160 fokra.( Ha van rá lehetőség,akkor hőlégkeveréses sütőt használjunk).

Kb. 20-30 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

Ezután egy tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a papírt, és függőlegesen vágjuk ketté/ vagyis félbe vágjuk a tésztát/.

Krém:

A pudingport egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet felforraljuk.
Ekkor tegyük bele a kikevert pudingport és 4 evőkanál cukrot.

A pudingot gyakori keverés mellett megfőzzük, majd ha kész , belekeverjük a margarint és félretesszük hűlni.

Ha kihűlt , eldolgozzuk a mascarponével és a többi cukorral.
A habtejszínt felverjük, és beleforgatjuk a mascarponés krémbe.

Összeállítás:

Az epret megmossuk , és egy részét tetszőlegesen feldaraboljuk/ ez lesz a sütemény belsejében./

Másik részét pedig vékony szeletekre vágjuk/ ez lesz a sütemény tetején/.

Összeállítjuk a süteményt. A ketté vágott piskóta egyik lapját vastagon kenjük meg a krém egy részével, és egyenletesen elosztva megpakoljuk a vágott eperrel.

A másik piskótaréteggel befedjük, majd azt is megkenjük a többi krémmel, és minden oldalát is.
A tetejét feldíszítjük eperszeletekkel.

Látta 325 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu