Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Tészta:
400 g búzafinomliszt
200 g vaj vagy margarin
150 g porcukor
csipet só
2-3 ev. kanáltej
1 db tojás
Krém:
600 ml tejföl
1 csomag vaníliapuding
1 csomag tejszín ízű puding
150 g kristálycukor
500 ml tej
1 db citrom leve és héja
Elkészítés:
A búzafinomlisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott puha, szobahős vajat vagy margarint, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, tojást, majd sima állagú tésztát gyúrunk.
A kész tésztát cipó alakúra formázzuk.
Ha szükséges, akkor a tésztához még adhatunk 2-3 evőkanál tejet.
Ez attól függ, mekkora tojás.
A kész tészta könnyen formázható, és nem törik vagy tépődik.
A tésztát fóliába csomagoljuk és legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
A tejből, cukorból, pudingporból sűrű pudingot főzünk,
majd kihűtjük.
Ezután belekeverjük a tejfölt, valamint a citrom levét és reszelt héját.
A tésztát kivesszük a hűtőből és félbe vágjuk.
Az egyiket tepsi nagyságúra nyújtjuk (20x30 cm), kivajazott és liszttel beszórt tepsire tesszük, majd rákenjük a krémet.
Lefedjük a másik fél kinyújtott tésztával.
180 fokon kb. 30 percig sütjük.
Miután megsült, tetejét porcukorral megszórjuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!