Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt (finom)
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 citrom reszelt héja
Töltelékhez:
1 kg alma
15 dkg kristálycukor (almától függően)
5 dkg darált keksz
5 dkg darált dió
fahéj (ízlésünknek megfelelően)
lekvár (íze amit szeretnénk) 2-3 evőkanál
1 tojássárgája a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrénybe pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
Az almát reszeljük levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót, fahéjt hozzákeverjük.
A tésztát 2 felé vágjuk.
Majd az egyiket kinyújtjuk villával megböködjük és előmelegített sütőbe elkezdjük sütni ez kb 10perc. Ha ez kész akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megböködjük megcsíkozzuk és mehet a sütőbe.
Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
Tepsi mérete : 20"32
Jó étvágyat hozzá! :)
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!