Recept konyha főzés: Almás lepény (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Almás lepény

Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg liszt (finom)
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 tojássárga
1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:

1 kg alma
15 dkg kristálycukor (almától függően)
5 dkg darált keksz
5 dkg darált dió
fahéj (ízlésünknek megfelelően)
lekvár (íze amit szeretnénk) 2-3 evőkanál
1 tojássárgája a tészta lekenéséhez

Elkészítése:

A linzer tésztát összegyúrjuk és hűtőszekrénybe pihentetjük.
Addig elkészítjük a tölteléket.

Az almát reszeljük levét nem nyomjuk ki. A cukort, kekszet, diót, fahéjt hozzákeverjük.

A tésztát 2 felé vágjuk.
Majd az egyiket kinyújtjuk villával megböködjük és előmelegített sütőbe elkezdjük sütni ez kb 10perc. Ha ez kész akkor vékonyan lekenjük a lekvárral, majd a tölteléket rátesszük, a tészta másik felét is kinyújtjuk a töltelékre tesszük, majd tojással lekenjük, villával megböködjük megcsíkozzuk és mehet a sütőbe.
Addig sütjük amíg szép aranybarna nem lesz.
Tepsi mérete : 20"32

Jó étvágyat hozzá! :)

Látta 350 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 7 éve

Látom nem sajnáltad a tölteléket Szandra!
Szép lett!
Köszönjük.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu