Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához :
3 tojás
10 dkg kristálycukor
10 dkg darált dió
2 evőkanál zsemlemorzsa
A forma kikenéséhez :
2 dkg Rama sütőmargarin
1-2 evőkanál finomliszt
A lekenéshez :
2 evőkanál sárgabaracklekvár
A gesztenyekrémhez :
25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
20 dkg Rama sütőmargarin
3 evőkanál porcukor
2 evőkanál rum
A tetejére :
5 -5 dkg fehér és étcsokoládé
Elkészítés :
A tojásokat szétválasztjuk.
Sárgájukat a kristálycukorral fehéredésig keverjük, ez elektromos habverővel,maximális fokozaton 3 - 4 perc.
A diót a morzsával összeforgatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A cukros tojássárgájára ráteszünk egy harmadnyi morzsás diót, erre pedig egy harmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk.
A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
Egy 24 cm átmérőjű kerek tortaformát margarinnal kikenünk,liszttel behintjük.
A diós masszát beleöntjük, és elsimítjuk. Előmelegített sütőben,közepes lánggal kb. 15 perc alatt megsütjük,majd hagyjuk kihűlni.
A lekvárt a tésztára simítjuk egyenletesen.
A fölengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük
.Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra.
Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csurgatjuk.
Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!