Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejfölös pogácsa
Hozzávalók:
50 dkg liszt
20 dkg margarin,5 dkg zsír
2 db tojássárgája
3 dkg élesztő
2 dl tejföl
1 dl tej
só
1 dkg cukor
A tetejére:
1 db felvert tojás
10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a margarinnal,zsírral elmorzsoljuk,hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.
Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk,amit 1/2 óráig deszkán pihentetünk.
Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk.
Ezt még kétszer megismételjük,20-20 perces pihentetés után.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk,tetejét berácsozzuk,tojássárgájával lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk.
Pogácsákat szaggatunk belőle.
A sütőlemezen előbb 10 percet pihenjen a tészta,mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek.
210 fokra melegített sütőben 10 percig,majd a hőt mérsékelve 180 fokra és készre sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!