Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szalalkális sós perec
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
12,5 dkg vaj
1 kicsi tojás
6 gramm szalalkáli
50 ml langyos tej
2 ek tejföl
1 tk só
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 ek tej
1 mk piros paprika
szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
A tejben a szalalkálit feloldjuk.
Liszttel elkeverjük a sót. /én megszoktam kóstolni,hogy elég sós legyen)
A liszttel elmorzsoljuk a vajat,hozzá adjuk a tojást,tejfölt,a szalalkálit és összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon fél centiméterre kinyújtjuk.
Perec szaggatóval kiszúrjuk.
Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral lefedjük.
A pereceket rásorakoztatjuk.
A tojás sárgáját a tejjel,piros paprikával összekeverjük.
A pereceket lekenjük vele. Szezámmaggal meghintjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A süteményt 8-10 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!