Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai napsütöttem ,az unokáim kívánságára.
Burgonyás lángos
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg főtt,áttört burgonya
2 dkg friss élesztő
1 mk cukor
1 tk só
Kb 2 dl langyos víz
A sütéshez:
4 dl étolaj
A tálaláshoz:tejföl,reszelt sajt,
Elkészítés:
Az elmorzsolt élesztőt langyos,cukros vízben felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót,hozzá adjuk a megkelt élesztőt,a főtt,áttört burgonyát és a langyos vízzel jól kidolgozzuk.
Duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre tesszük.
Kezünkkel szétnyomkodjuk.
Egy nagyobb pohárral kiszúrjuk.
Hagyjuk még egy kicsit kelni.
Az étolajat felhevítjük.
Olajos kézzel a tésztánkat széthúzkodjuk.
Közepe vékony ,a külső részén körbe egy kis pereme legyen a lángosnak.
A felső felét csúsztatjuk először az étolajba.
Rátesszük a fedőt,majd fordítás után fedő nélkül sütjük.
Papírtörlőre szedjük.
Tálaljuk azzal,amit szeretünk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!