Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Sajtos hajtovány
50 dkg finomliszt
kb. 3 dl tej
1 tojás sárgája
1/2 dl étolaj
1 ek. só
pici cukor
2,5 dkg friss élesztő
Krém:
10 dkg vaj (vagy margarin)
1 mk. só
1 tojás
15 dkg reszelt sajt (kevés füstölt is mehet bele)
A tetejére:
1 db tojás sárgája
Szezámmag ízlés szerint
Elkészítés:
Az élesztőt cukros ,langyos tejben felfuttatjuk.
A sót a liszttel összekeverjük,majd hozzá adjuk a többi hozzávalót és a megkelt élesztőt is.
Jól kidagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán jó vékonyra kinyújtjuk.
A tölteléket kikeverjük a sajt kivételével.
Ezzel a krémmel lekenjük a tésztánkat.
Reszelt sajttal megszórjuk.
Feltekerjük,mint a bejglit.
Trapéz alakokat vágunk ki belőle.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Tojás sárgájával egyenként lekenjük,szezámmagot szórunk rá.
Fél órát még hagyjuk kelni a tepsin és 190 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!