Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lekváros,kelt kifli
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 mk. cukor
1 mk. só
1 db tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj
A töltéshez:
Házi baracklekvár
A kiflik tetejére:
1 db tojás sárgája és 1 evőkanál tej keveréke
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsoljuk 1 dl cukros tejben.
Letakarva felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,hozzá keverjük a sót.
A liszt közepébe ütjük a tojás sárgáját.
Hozzá adjuk a megkelt élesztőt,olvasztott vajat és a többi tejjel jól kidolgozzuk.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Majd könnyedén átgyúrjuk.
2 cipóra osztjuk.
A cipókat 3 mm-re ,kör alakúra nyújtjuk.
Majd 8 cikkre vágjuk.
Az így kapott háromszög felső felébe,jó kemény lekvárt teszünk és feltekerjük.
Tehetünk más ízű lekvárt is.
Vajjal vagy sütőpapírral fedett tepsire tesszük.
A tojás és a tej keverékével megkenjük
Még 20 percet pihentetjük és 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
A tűzhely aljába,egy laposabb ,nagyobb lábasba vizet tettem,hogy jó gőzös sütőben süljön.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!