Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
4 fonásos fonott,foszlós kalács
50 dkg finomliszt
4 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg margarin
3-3,5 dl tej
2 dkg élesztő
csipet só
A kalács lekenéséhez:
1 db tojássárgája
pici tej
1 mk. cukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk.
A margarint felolvasztjuk.
A lisztet átszitáljuk egy kelesztő tálba.
A liszt közepébe mélyedést vájunk,beleöntjük a megkelt élesztőt,majd a többi hozzávalókat hozzáadva,jól kidolgozzuk,dagasztjuk.
A langyos tejet apránként adagoljuk hozzá,mivel a liszt sikértartalmától függ,hogy kell-e mind.
Letakarva vagyis a kelesztő tál fedelét rátesszük és meleg helyen duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk.
4 rudat sodrunk,majd összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt kalács formába tesszük.
A tojássárgáját tejjel,cukorral összekeverjük,majd kenőtollal a kalácsot lekenjük.
Letakarjuk és addig kelesztjük újra,míg a formát kitölti.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!