Recept konyha főzés: Kalács (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kalács

Tekert kakaós kalács
Tészta hozzávalói 25x10 cm-es sütőformához:

35 dkg liszt
1,5 dkg élesztő (friss)
1 ek porcukor
1,5 dl tej +1 tk kristálycukor
1 púpozott ek tejföl
5 dkg vaj
csipet só
1 kisebb tojás a lekenéshez
Töltelék hozzávalói:

3-4 ek holland kakaó
1 tk őrölt fahéj
10 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
2,5 dkg olvasztott vaj a tészta lekenéséhez
elkészítés:
Az élesztőt a tejben felfuttatjuk a cukorral és összegyúrjuk a többi hozzávalóival.
Kelesztő tálba tesszük.
Majd duplára kelesztjük.

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a kakaót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük össze.

A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki vékony téglalappá. (arra figyeljünk, hogy ne legyen szélesebb mint a sütőforma amiben sütni szeretnénk)

Ezután kenjük le olvasztott vajjal, majd egyenletesen szórjuk meg a kakaós keverékkel.

Ezután tekerjük fel mint a bejglit, majd helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt sütőformába.
A sütőformában lévő tésztát ezután takarjuk le konyharuhával, majd szobahőmérsékleten 30 perc alatt kelesszük újra.

Amikor a tészta megkelt, kenjük le felvert egész tojással.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt süssük készre. A sütési idő felénél takarjuk le egy fóliával, hogy ne legyen túl barna, és ne égjen meg a kalács teteje. (én légkeverésnél 160 fokon, 45 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Látta 336 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu