Recept konyha főzés: Sajttekercs sonkával, tojással töltve (kép)

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 288 fő
  • Képek - 2750 db
  • Videók - 714 db
  • Blogbejegyzések - 235 db
  • Fórumtémák - 2 db
  • Linkek - 155 db

Üdvözlettel,

Konyhamánia Edit módra vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Sajttekercs sonkával, tojással töltve

Hozzávalók:

25 dkg trappista sajt (egy körcikk, ahogyan darabolva árulják)

1 natúr camping sajt

3 kocka natúr ( vagy sonkás) medve sajt

1 -2db csemegeuborka

5 szelet szendvicssonka ( lehet pulyka,vagy csirke szalámi is, már mindegyikkel kipróbáltam)

1 kis fej vöröshagyma ( diónyi)

1 db főtt tojás

2 csipet petrezselyemlevél ( el is maradhat)

Elkészítése:

- Forraljunk annyi vizet, amennyi ellepi a trappista sajtot, majd vegyük le az edényt a tűzről. - A trappista sajtot tegyük bele egy sütő zacskóba, és lógassuk bele a forró vízbe kb. 10 percre. (Függ a sajt minőségétől, hogy mennyi idő alatt puhul meg. 10 perc után emeljük ki, és nyomkodjuk meg, ha érzünk benne keményebb "golyót", tegyük még vissza. ( nekem eddig nem kellett utána melegítenem a vizet) - Közben készítsük el a tölteléket: a hagymát, a főtt tojást, az uborkát, a sonkát szeleteljük fel apró kockákra. A sajtokat keverjük jól össze, majd adjuk hozzá az össze szeletelt tölteléknek valót. Adjuk hozzá a petrezselymet. - Ha megpuhult a sajt, nyújtsuk ki abba a sütő zakcskóba amiben puhult! Majd vágjuk ki a zacskó két oldalát. - Kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. - Tekerjük alufóliába, és tegyük a hűtőbe egy napra hogy az ízek össze érjenek és szépen vékonyra tudjuk szeletelni.

Megjegyzés:

A sajtot nem kell főzni !!!!!!!! A családom egyik kedvenc előétele, ez mindig sikert arat.

2. SAJT ROLÁD BROKKOLIVAL TÖLTVE ( Hideg előétel)

Hozzávalók:

5-6 brokkoli rózsa ( kb 30 deka)

25 deka trapista sajt

10 deka kemping sajt ( 1 tömlő)

1 kis fej vöröshagyma ( kisebb diónyi)

só,

fehér bors,

szerecsendió ( 4-5x végig húzni a reszelőn/nagyon intenzív az íze, csínján bánni vele)

Elkészítése:

A brokkoli rózsákat enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és még melegen villával összetörjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, szerecsendiót és a 10 deka kempingsajtot ( krémsajtot – ki hogy ismeri az elnevezését). Kézzel,- főzőkanállal jól kikeverjük és félre tesszük. A sajtot sütőzacskóba tesszük, egy nagyobb lábasban vizet forralunk ( annyit, hogyha a sütőzacskót majd bele engedjük függőlegesen, a víz ellepje). Ha felforrt a víz, félre húzzuk az edényt és bele lógatjuk a sajtot, fedővel lefedjük és 10 percig hagyjuk puhulni. Ez idő alatt teljesen megpuhul, kivesszük a vízből és kinyújtjuk szép vékonyra ( a zacskóba), ekkor vágjuk ki a zacskó oldalait, rákenjük az elkészített krémet és szorosan feltekerjük, majd alufóliába csomagoljuk, hogy az ízek össze érjenek, de ne száradjon ki. Hűtőbe tesszük, másnap szép vékonyra szeleteljük. 3. Díszítés 1 nagy ovális, laposabb kemény paradicsom 1 főt tojás A paradicsomot éles késsel bevagdossuk ( 7 vágás). A tojást is 7 szeletre vágjuk hosszába. Óvatosan nyissuk ki a paradicsom vágást ( középről indulva, majd egyet jobbra, egyet balra) és betöltjük a tojás karikákkal. – Ilonka Juhasz, Szabadka.

előétel hidegtál

Látta 1005 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Vass Lászlóné üzente 7 éve

Nagyon szép hidegtál!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Húsvétra besorolom.
Csodás,ahogy van!
Köszönöm szépen.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Huuuu....Csodás!!!!!!!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu