Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
A piskótához: /27cm-es tortaforma/
• 10 db tojás
• 20 dkg finomliszt
• 20 dkg kristálycukor
• 1 csomag sütőpor
A krémhez:
• 5 dl tej
• 5 dkg vaníliás pudingpor
• 10 dkg kristálycukor
• 5 dkg vaníliás cukor
• 4 dl hulala tejszín
• 2 dl habtejszín
• 1 csomag zselatin
• 1 doboz őszibarack befőtt
A díszítéshez:
• tejszínhab
• őszibarack szeletek
Elkészítés:
A piskótához: /27cm-es tortaforma/
A lisztet elkeverjük a sütőporral és átszitáljuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük.
A sárgáját a maradékcukorral kihabosítjuk, és óvatosan a fehérjéhez adjuk.
Apránként hozzákeverjük az átszitált lisztet, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.
Előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Ha megsült a piskóta a formát körbevágjuk, levesszük a karikát, és a forma alját is.
A tortánkat kihűlés után három lapba vágjuk.
A krémhez: A tejet a pudingporral, és a cukorral megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint egy deci vízben felforraljuk./mikróban vagy gőzfürdőn, hogy ne égjen le/.
A hulalát a habtejszínhez öntjük, és kemény habbá verjük.
A kihűlt pudingot botmixerrel átkeverjük és a kihűlt de még folyós zselatinnal együtt a tejszínhabhoz adjuk.
Az őszibarackbefőttet leszűrjük és apró kockákra vágjuk./3-4 darabot tegyünk félre a díszítéshez/
Az alsó lapot megkenjük a krém harmadával, és megszórjuk az összevágott barack felével.
Rátesszük a második lapot, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék barackot.
Ráhelyezzük a felső lapot, és lekenjük a tetejét, és körben az oldalát a maradék krémmel.
Külön felvert tejszínhabbal, és őszibarack szeletekkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!