Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Négy lapos krémes
Hozzávalók:
A tésztához:
• 50 dkg finomliszt
• 2 db tojás
• 15 dkg kristálycukor
• 1 dl tej
• 10 dkg Rama margarin
• 1 cs szalalkáli
• 1 cs vaníliás cukor
A krémhez:
• 1,2 l tej
• 15 dkg Rama margarin
• 25 dkg kristálycukor
• 6 db tojás
• 3 cs csokis puding / főzős /
A tetejére:
• vaníliás porcukor
Elkészítés:
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk.
Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad /
Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le / Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk.
Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik !!!
Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!