Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 25-28 darabhoz:
A tésztához:
• 50 dkg finomliszt
• 3 evőkanál cukor
• csipet só
• 2 tojás sárgája
• 2,5 dl tej
• 3 dkg élesztő
• 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
A töltelékhez:
• 10 dkg olvasztott vaj vagy margarin
• 2 csapott evőkanál őrölt fahéj
• 15 dkg porcukor
A tetejére:
• 2 dl tej
• 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a cukrot, csipet sót, a tojások sárgáját, az olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt. Begyúrjuk a tésztát, jól kidolgozzuk és kb egy órát meleg helyen kelesztjük.
A tésztát 3-4 mm vastagra, téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a fahéjas porcukorral. Szorosan felcsavarjuk a tésztát, mint a bejglit. 1-1,5 cm vastag karikákra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 15-20 percet hagyjuk pihenni.
Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Még forrón megkenjük vaníliás, cukros tejjel, ettől finomabb és puhább lesz.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!