Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 dl tej
6 dkg margarin vagy 6 dkg zsír
5 dkg porcukor
csipetnyi só
A töltelék hozzávalói:
30 dkg tehéntúró
1 ek tejföl
1 db tojás
2 ek cukor vagy ízlés szerint
1 ek búzadara
1 csg vaníliás cukor
Reszelt citromhéj
Elkészítés:
1 dl langyos tejjel,1 kanál porcukorral és 3 ek liszttel kovászt készítünk.
A tojás sárgákat a porcukorral elkeverjük,hozzá adjuk a langyosra melegített tejet,amiben a sót feloldottuk.
A liszt közepébe mélyedést készítünk és bele öntjük a hozzávalókat a kovásszal együtt.
Szép hólyagosra kidolgozzuk,majd hozzá adva az olvasztott vajat,azzal tovább jól kidolgozzuk a tésztánkat.
Meleg helyen 1 óra hosszat kelesztjük.
Közben a tölteléket elkészítjük.
A hozzávalókat összekeverjük.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk,átgyúrjuk és 8×10 cm-es darabokra vágjuk.
Mindegyik darab közepébe teszünk a töltelékből és a 4 sarkát összetekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!