Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Háztető süti
Kakaós tészta:
22 dkg liszt
3 dkg zsír
1 tojás
3 kanál tejföl
2 kiskanál kakaópor
10 dkg porcukor
fél csomag sütőpor
Krém:
1/2 liter tej
1 vanília puding
2 evőkanál liszt
2 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg margarin
ízlés szerint rum aroma.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk úgy, hogy könnyen formázható legyen. Ne legyen kemény, se túl lágy. /Kevés tejjel lágyítható ha szükséges./ Ezután 12 egyenlő részre vágjuk, és ostyalap hosszúságúra sodorjuk. Az így kapott 12 rudat sütőlemezre tesszük, és közepesen meleg sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
Krém:
A tejet,a vanília pudingot,a lisztet,a tojássárgát és a cukorral sűrű krémmé főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
Kihűlés után kikeverjük a margarinnal és a rum aromával. Ha a kakaós rudak is kihűltek, felépítjük a háztetőt. Egy ostyalapra ráhelyezünk 3 db rudat úgy, hogy 2-3 mm-re legyenek egymástól és az ostya egyik szélétől. Az ostya másik szélét a rúd mellet levágom. A 3 rudat leveszem addig, amíg az ostyát vékonyan megkenem a krémmel. Visszateszem a három rudat, és ismét krémet kenek - most már a rudakra - úgy, hogy egy kicsi közéjük is menjen, de ne legyen vastagon a krém. Most 2 db rudat helyezek rá, majd erre is krémet kenek, végül 1 db rudat, és a krémmel elsimítom a két oldalát és a tetejét is. /Nem baj, ha itt-ott kilátszik a krémből a kakaós rúd./ Egy másik ostyalapot óvatosan ráhelyezünk az egyik oldalára, majd egy kissé fölötte levágjuk. A másik oldalára is teszünk egy lapot és ezt is levágjuk a megfelelő méretre. Közben a kezünkkel igazítjuk-nyomjuk, ahogy szükséges, hogy többé-kevésbé egyenlő szárú háromszög legyen.Hűtőbe tesszük és utána szépen szeleteljük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!