Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya
30 dkg liszt
1 tk. sertészsír
ízlés szerint só
1 kg sárgabarack
1 ek. cukor
1 kk. fahéj
Továbbá
25 dkg zsemlemorzsa
3 ek. porcukor
Elkészítés:
A krumplit sós vízben megfőzzük, melegen összetörjük,hozzátesszük a zsírt,majd a lisztet.(A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá,mert függ a krumpli "milyenségétől"!)
Rugalmas tésztát gyúrunk,hogy könnyedén kisodorjuk.
Vigyázzunk, ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk!
Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.
Mindegyik közepébe 1 db magjától eltávolított barackot ,közepébe fahéjas kristálycukrot teszünk.
A tészta 4 sarkát összefogjuk,majd gombóc alakra gömbölyítjük.
Több adagban lobogó forró vízben kifőzzük a gombócokat.
Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet, s már kész is!
Hideg vízzel leöblítjük,majd zsemlemorzsában meghempergetjük.
A zsemlemorzsát aranysárgára pirítom a porcukorral.
Jó,karamelles íze lesz.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!