Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tejfölös vargányás leves
5 dkg szárított vargánya
2 szál sárgarépa
1 szál fehér répa
50 dkg burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
1 tk házi paprikakrém
1 tk házi ételízesítő
3-4 evőkanál étolaj
1 teáskanál pirospaprika
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint2 db közepes babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
2 dl tejföl
1 csapott evőkanál liszt
1 tk ecet
Elkészítés:
A vargányát vízben kiáztatjuk,többször átmossuk.
A répákat megpucoljuk,megmossuk,karikákra vágjuk.
A burgonyát lehéjazzuk,feldaraboljuk,megmossuk.
A vöröshagymát apró kockákra vágva az olajon dinsztelni kezdjük, félre húzzuk,paprikával megszórjuk,vízzel felengedjük.
Hozzá adjuk a répákat és fedő alatt a fűszerekkel fél puhára főzzük.
Ezután másfél liter vizet öntünk hozz,amikor felforrt bele tesszük a gombát és a feldarabolt burgonyát is.
Készre főzzük,majd a liszttel,vízzel elkevert tejföllel behabarjuk.
Ízesítjük ecettel vagy citromlével.
Reszelt fagyasztott petrezselyem zölddel megszórjuk.
Még 2-3 percig forraljuk.
Friss házikenyeret kínálunk mellé, és egy pohár jóféle száraz fehérbor sem esik rosszul utána.
Nagyon-nagyon finom, laktató, gazdag leves.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!