Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Elkészültek a malackáim is.
Nem lett olyan csodaszép,de azért tetszik az a kunkori farka neki.
Szilveszteri malac
A tésztához 2 dl langyos tejbe 2 kávéskanál cukorral futtassunk fel 2,5 dkg friss élesztőt.
1/2 kg lisztet szitáljunk át, tegyünk bele 1 kávéskanál sót, 1 egész tojást és 5 dkg margarint.
Tegyük bele a felfuttatott élesztőt és dagasszuk jól be.
Kb 1 órát kelesszük meleg helyen
Kézzel lisztezett deszkán széthúzzuk, és picit lenyomkodjuk és 5 felé vágyjuk.
Letakarva 30 percig kelesztjük.
Egy-egy darabot 3 fele vágunk.
Egy malacka elkészítése:
Egy darab tésztát kézzel kilapítunk. Egy fél virslit beletekerünk úgy, hogy kb 1,5 cm-re kilógjon a virsli vágott részéből. Amire érdemes figyelni: a tészta hajtása alulra kerüljön :-)
Egész fekete borsból szemeket készítünk a malacnak, majd kevés tésztából füleket és farkot készítünk, amit tojássárgájával rögzítünk.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Megkenjük őket víz+tojássárga egyvelegével.
Egy saslikpálca hegyes végével orrlyukakat készítünk a malacoknak :-)
Hideg sütőbe tesszük és 180 fokra állítva kb 30 perc alatt készre sütjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!