Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Szilvalekváros és sajtos croissant.
60 dkg finomliszt
150 gr natúr joghurt
2 dl tej
1 tk só
6 ek. porcukor
2 db tojás
4 dkg friss élesztő
A rétegezéshez:
150 gr puha vaj
A töltéshez:
sütés álló szilvalekvár
trappista sajt
Elkészítése:
Az élesztőt cukros,langyos tejben felfuttatom.
A hozzávalókkal bedagasztom, figyelem közben, lehet, hogy kell –e még plusz folyadék,ne legyen kemény a tészta!
Kelesztő tálba téve duplájára kelesztem.
A megkelt tésztát elfelezem.
Mind két darabot 8 részre vágom.
A vajat 7 egyforma részre osztom.
Minden tésztadarabot kinyújtok kb. 15 cm átmérőjű körlappá, megkenem az elsőt egy rész vajjal, rá tészta, újra vaj, míg el nem fogy.
A tetején levő tésztát már nem kenem meg.
Óvatosan elkezdem nyújtani, hogy ne nyomjam ki a vajat, legalább 40 cm átmérőjű körré.
12 körcikkre vágom fel, mindegyikre teszek egy teáskanál szilvalekvárt és feltekerem kiflivé. Két sütőpapíros tepsire teszem őket és vagy rögtön hagyom duplára kelni, vagy mennek a hűtőbe letakarva nylonnal 6-8 órára.
A másik tészta cipó is így készült,csak a lekvár helyett egy darabka sajt került töltelékként.
Az első tepsit újra kelesztettem és megsütöttem.
Kevés vízzel elkevert 1 db tojás sárgával lekentem.
A lekvárosra szezámmagot tettem.
A sajtosra reszelt sajtot és köménymagot.
180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütöttem.
A másik tepsire való adagot tálcára tettem és reggel sütöm ki frissen.
Másnap reggel kiveszem sütőpapírral fedett tepsire teszem és hagyom őket szobahőmérsékleten még 1 órát kelni.180 fokon sütöm 30 percig. Rácson hagyom hűlni. A tészta a vajas rétegezéstől finom, leveles lesz
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!