Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Nagyon finom ,könnyű pogácsákat sütöttem az unokáimnak.
Pehely könnyű hajtogatott pogácsa
Hozzávalók:
2,5 dkg friss élesztő
150 ml tej
150 ml étolaj
egy csipet kristálycukor
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
250 gramm főtt,áttört krumpli
2 kávéskanál só
A hajtogatáshoz:
1,5 evőkanál olvasztott zsír
A pogácsák lekenéshez :
1 db tojás felvert
Elkészítés:
A liszteket a sóval,majd a krumplival összekeverjük.
Az élesztőt langyos ,kis cukros tejben felfuttatjuk.
Hozzá öntjük a lisztes-krumplis keverékhez,hozzá adjuk az étolajat is és jól kidolgozzuk a tésztát.
Kelesztő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen egy centis téglalappá nyújtjuk ki , majd vékonyan megkenjük olvasztott, de nem forró zsírral.
Feltekerjük, mint a bejglit, letakarjuk egy tiszta konyharuhával és hagyjuk pihenni kb. 10 percet. Ezután kinyújtjuk és megismételjük a műveletet. Megint állni hagyjuk. Harmadszorra is elvégezzük a nyújtást, tekerést és pihentetést. Ezután kb. másfél centi vastagra nyújtjuk,lekenjük a felvert tojással , berácsozzuk a tetejét , és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk.
Hideg sütőben kezdjük sütni, és 210 fokra állítva addig sütjük, amíg szép piros nem lesz a pogácsák teteje és alja. Ne süssük túl, pont így lesz finom, ha az oldala még szép fehér.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!