Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kapros zöldbabfőzelék töltött fasírttal
Zöldbabfőzelék
1 / 2 kg zöldbab
30 dkg burgonya
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
1 csokor friss kapor
1 paradicsom
1 sárga paprika
375 gr tejföl
3 ek liszt
1 kk cukor
kevés citromlé
2 el étolaj
1 közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kk fűszerpaprika
víz
A feltét hozzávalói:
A fasírt hozzávalói:
Hozzávalók:
50 dkg darált sertéslapocka
2 db tojás
2 db zsemle
Őrölt bors: ízlés szerint
Só: ízlés szerint
1 kk piros paprika
1 közepes vöröshagyma reszelve
2 gerezd fokhagyma reszelve
A töltelékhez:
2 ek étolaj
2 db tojás
1 ek étolaj
só ízlés szerint
40 dkg vegyes zöldség / galambica,vargánya gomba,sárgarépa,borsó,piros paprika/
Elkészítés :
A főzelék készítése:
A burgonyát megmossuk,felkockázzuk,
A zöldbabot is megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk. ( Most fagyasztott zöldbabból készült )
Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát ,fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab ,paprika,paradicsom és a burgonya is.
Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot.
Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.
Kevés őrölt borssal, kaporral,pici cukorral ízesítettem.(1 mk. cukor,ami a bab "vadságát"elveszi.)
A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük,citromlével ízesítjük , forralunk egy picit rajta és kész is.
A fasírt készítése:
A zsemléket vízben megáztatjuk,majd kifacsarjuk.
A többi hozzávalókkal egy tálban jól összegyúrjuk.
A zöldségféléket egy evőkanál étolajon,egy kis sóval megpároljuk.
A két tojást felverjük.
Egy serpenyőben 2 ek étolajon megsütjük,de csak az egyik felét. Nem fordítjuk át.
Egy folpacra kiterítjük a fasírt masszát.
Szép egyenletesen kb fél cm vastagra.
Rátesszük a megsült tojást ,ráhalmozzuk a párolt zöldségeket.
Folpac segítségével felgöngyöljük.
A tepsit ,( 20×32 cm)kikenjük étolajjal.
A fasírtot óvatosan átemeljük.
Egy kis zsemlemorzsával megszórjuk.
200 fokra melegítette sütőben 60-70 perc alatt megsütjük.
Sütés közben meglocsoljuk a tepsi alján lévő zsiradékkal.
Fóliával is takarjuk be a sütés félideje után,hogy meg ne égjen a teteje!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!