Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Meggyes-mákos,diós-almás rétes
A tésztához:
3 rúdhoz:
1 kefir 175 gr
2 egész tojás
40 dkg finomliszt (kb)
pici só
A mákos-meggyes töltelékhez:
40 dkg magozott meggy
cukor ízlés szerint
Őrölt fahéj ízlés szerint
15 dkg darált mák
Cukor ízlés szerint
1,5 dl tejföl
A diós-almás rúdhoz:
10 dkg darált dió
40 dkg házilag eltett fűszeres,párolt alma
A tészta lekenéséhez:
2 dl étolaj
20 dkg finomliszt
A tészta lapok lekenéséhez:
3 ek étolaj
A rudak lekenéséhez:
3 ek étolaj
A tészta hozzávalóiból,a kefireket,tojásokat összedolgozzuk kevés sóval és a liszttel ,hogy rétestészta állagú legyen.
Cipót formálunk belőle és téglalap alakúra kinyújtjuk.
Olajból,lisztből zsemleszínű rántást készítünk(nem folyósat) 2 dl étolaj ,20 dkg liszt,kihűtjük és a kinyújtott tésztára kenjük.
(ettől lesz majd leveles a rétesünk)
Felcsavarjuk,mint a bejglit és 3 részre osztjuk.
A meggyet cukorral megszórjuk.
Kicsi fahéjat vagy szegfűszeget is tehetünk rá.
Lecsepegtetjük.
Téglalap alakúra nyújtjuk,étolajjal lekenjük,cukrozott mákkal megszórjuk.
Erre kerül a levétől lecsepegtetett meggy.
Meglocsoljuk tejföllel.
Feltekerjük,tepsibe helyezzük és mindegyik rudat étolajjal lekenjük és 200 fokon megsütjük.
Az almás töltelékes egy rúd.
Azt is téglalap alakúra nyújtjuk,étolajjal lekenjük.
Megszórjuk darált dióval,ráoszlatjuk az almát és feltekerjük.
Amikor szép piros,akkor kész.
Kivesszük a sütőből,kicsit megszórjuk porcukorral,konyharuhával letakarjuk,kicsit megnyomkodjuk.
10 perc után szeletelhető és porcukorral hinthető.
Bármilyen töltelékkel nagyon finom.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!