Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Tolófánk
Hozzávalók:
1.5 dl víz
1.25 dl olaj
csipet só
12 dkg finomliszt
4 tojás
A sütéshez:
3-4 dl étolaj
A tálaláshoz:
vaníliás porcukor
sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A vizet,sót,étolajat feltesszük forrni egy magasabb falú fazékban.
Ezután bele szórjuk a lisztet,addig keverjük gyors mozdulatokkal,míg elválik az edény falától.
Tűzről levéve hagyjuk egy kicsit hűlni,majd egyenként hozzá keverjük a tojásokat.
Szép fényesre kidolgozzuk.
Ezután egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba tesszük a tészta masszát.
Egy nagy tepsit sütőpapírral befedjük.
A tésztából ujjnyi,jó arasznyi rudakat nyomunk.
¾ órát hagyjuk a tésztát pihenni.
Egy lábasban felmelegítjük az étolajat,nem túl forróra.
A fánkokat kisütjük.
6-7 darabot tettem elsőként,mivel kell a hely,mivel a fánkok nőni fognak.
36 db tolófánkom sült ki.
Ezután egy vékony dróttal a közepét kilyukasztottam és lekvárral betöltöttem.
Habzsákba tettem a lekvárt,a végére a kis lyukú fejet tettem.
Nem fontos betölteni,mellé is kínálhatjuk a jó házi baracklekvárt.
Egy videón láttam ezt a művelete,ott csokival vagy nutellával töltötték.
Vaníliás porcukorral megszórtam.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!