Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kelt csörögefánk masni
Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 db tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 dkg élesztő
1 dl tej
1 dl tejföl
1 evőkanál rum
csipet só
Valamint:
4 dl étolaj a sütéshez
porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral a melegített tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalókkal összegyúrjuk, jól kidolgozzuk.
Kelesztő tálba téve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 3 mm vastagra kinyújtjuk, és tetszőleges formákat vágunk derelyevágóval.
Most masnikat vágtam belőle.
Téglalapokat vágtam,a rövidebb részen 2 centimétert bevágtam.
Az elejét,hátulját keresztül húztam rajta.
Még 10 percet letakarva kelesztettem.
Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát 1-2 perc alatt kisütöttem.
Étolajba téve a felső felét fedővel,fordítás után fedő nélkül. Lecsepegtettem a kisült csörögefánkot, és vaníliás porcukorral meghintettem.
Házi baracklekvárral fogyasztottuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!