Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Farsangi fánkok
Rózsafánk és almás fahéjas csigafánk
Hozzávalók:
60 dkg liszt
3 ek. porcukor
fél dl rum
1 dl tejföl
4 tojássárgája
csipetnyi só
3,5 dkg élesztő
2,6 dl langyos tej
4 ek. olvasztott margarin
A sütéshez:
8 dl étolaj
A tálaláshoz:
Házi baracklekvár
vaníliás porcukor
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos ,cukros tejben felfuttatjuk.
A liszthez adjuk a porcukrot,a rumot,a tejfölt,a tojás sárgákat,a sót és a megkelt élesztőt.
Fokozatosan hozzáöntjük a langyos tejet és jól összekeverjük.
Az olvasztott vajjal vagy margarinnal hólyagosra dagasztjuk.
Letakarjuk vagy kelesztő tálba tesszük és duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk.
3 mm-re nyújtjuk és 4 különböző méretű pogácsa kiszúróval ugyanannyi korongot szaggatunk belőle.
A tésztalapok széleit hosszanti irányban bevágjuk úgy,hogy a közepük egészben maradjon és az utána lévő korongokat bemetszése mellé essen a vágás.
A közepüket megkenjük vizes ecsettel.
A 4 különböző méretű korongot egymásra fektetjük,a közepüket összenyomjuk /egy parafa dugóval nyomtam be) és konyharuhával letakarva újból megkelesztjük.
Közepesen meleg étolajban megsütjük ,a felső felét eresztjük először az étolajba.
Fedőt teszünk rá ,1-2 perc után átfordítjuk és fedő nélkül sütjük tovább.
A fánkokat papírtörlőre szedjük és lecsepegtetjük.
A fánkokat tányérra rendezzük,megszórjuk porcukorral és a közepükbe lekvárt csepegtetünk.
Almás ,fahéjas csigafánk
Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
3 dkg élesztő
1,5 dl tej
3 evőkanál cukor
4 dkg vaj
csipet só
1 kiskanál fahéj
3 tojás sárgája
2 db alma
1/ 2 citrom leve
A sütéshez:
7 dl étolaj
fahéjas porcukor a szóráshoz
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, az olvasztott vajat, a cukrot, csipetnyi sót, fahéjat, a tojássárgájákat, és összedolgozzuk.
Lereszeljük az almát, citromlével lelocsoljuk , az almát kinyomkodjuk és a tésztába dolgozzuk.
Letakarva a kétszeresére kelesztjük, majd 3 mm vastagságúra nyújtjuk és feltekerjük.
2 cm-es darabokra vágjuk,még 20 percet pihentetjük.
Bő, forró olajban aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük, s fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!