Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A mai ebéddesszertünk.
Fantasztikusan nagyon finom és gyorsan elkészíthető.
Ajánlom az elkészítését.
Kalapos túrófánk
Hozzávalók:
45 dkg tehéntúró
20 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
1 db citrom reszelt héja
1 kk. sütőpor
Az öntethez :
2,5 dl tejföl
1 vaníliás cukor
2-3 ek folyékonyabb dzsem vagy íz,ízlés szerint,ki mit szeret.
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk.
Enyhén ragacsos tésztát fogunk kapni.
Lisztezett deszkára tesszük,ellapítjuk.
8 cm-es átmérőjű fánkszaggatóval kiszúrjuk.
A közepét kicsi kiszúróval szúrjuk ki.
7 db fánkunk lesz.
3-4 dl étolajat felmelegítünk.
Lassú tűznél kisütjük.
Közben a fánkokat,kalapokat megfordítjuk.
Ne tegyünk sokat egyszerre az étolajba,mert a fánkok megnőnek.
Papírtörlőre szedjük.
Tálalás:
A tejfölt a vaníliás cukorral krémesre keverjük.
Egy tányérra helyezzük a nagyobb fánkot,lecsurgatjuk a vaníliás tejföllel,majd a meggyízzel.
Rátesszük a kalapot.
Kicsit meghintjük porcukorral.
Nagyon-nagyon finom,gyors desszert.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!