Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Pincepörkölt
Hozzávalók:
60 dkg sertés lapocka
1 kg burgonya
2 db sárga paprika
2 db paradicsom,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 -2 gerezd fokhagyma,
1 tk. házi paprikakrém
20 dkg füstölt szalonna
420 gramm szeletelt csiperkegomba
2 evőkanál olaj vagy 1 ek. zsír
só ízlés szerint
1 tk őrölt pirospaprika (édes és csípős)
őrölt bors ízlés szerint
majoránna ízlés szerint
1 marhahúsleves kocka
1 ek. sűrített paradicsom
1,5 dl vörösbor
Elkészítése:
A szalonnát felszeleteljük,vékonyabb darabokra, kiolvasztjuk és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát .
Beletesszük a kockára vágott húst ,kevergetve jól átsütjük,míg egy kissé kérget nem kap a hús.
Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, paprikakrémet ,marhahúsleves kockát,fűszerezzük,sózzuk.
A paprikát és a paradicsomot is hozzá tesszük.
Fedő alatt sütjük,közben az elpárolgott vizet pótoljuk.
A főzés fél idejében hozzá adjuk a gomba szeleteket is.
Közben a burgonyát meghámozzuk,megmossuk,nagyobb hasábokra vágjuk.
Amikor majdnem megfőtt a pörköltünk,akkor adjuk hozzá a paradicsompürét,megszórjuk piros paprikával,(csípős paprikát is tehetünk rá)ráöntjük a vörösbort,felöntjük vízzel,amikor felforrt bele tesszük a burgonyát és kis lángon fedő alatt készre főzzük.
Illik hozzá bármely savanyúság.
Mi uborkasalátával,friss kenyérrel fogyasztottuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!