Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fóliában sült rakott csirke
Hozzávalók:
6 db filézett csirkecomb vagy csirkemell filé
6 db csirkeszárny
1,5 kg burgonya,
2 ek. étolaj
1 csokor vágott petrezselyemzöld,
őrölt bors
só
4 db tojás
2 ek. liszt
4 dl tej
folyékony Ráma
Elkészítése:
A csirkehúst sózzuk,borsozzuk egy kevés liszttel meghintve forró
étolajban kisütjük és félretesszük.
A megmaradt étolajból veszünk ki 2 evőkanálnyit és a 2 ek. liszttel összekeverjük,majd felforrósítjuk(nem pirítjuk!, felöntjük 4 dl tejjel és tejföl sűrűségűre főzzük.
Közben a burgonyát megfőzzük és karikára vágjuk.
Ha a tejes mártás langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojás sárgákat a
fehérjéből vert kemény habot sóval, őrölt borssal, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük és elvegyítjük a szeletelt burgonyával.
Egy tűzálló tálat kibélelünk alufóliával, aljára terítjük a burgonya felét, rátesszük az
átsütött csirkedarabokat, befedjük a megmaradt burgonyával és folyékony Rámával meglocsoljuk.
Az edényt lezárjuk egy fólialappal és sütőben kb. 20-25 percig sütjük 200 fokon.
Fóliát levéve ,addig sütjük,míg a burgonya szép színt kap.
Házi savanyúsággal fogyasztottuk.
Nagyon finom volt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!