Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Túrós smarni meggyöntettel
Hozzávalók:
40 dkg túró
4 db tojás
10 dkg cukor
7 dkg búzadara
2 ek. finomliszt
10 dkg cukor
2,5 dl tejföl
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
Az öntethez:
1 üveg magozott meggy
10 dk cukor (vagy ízlés szerint )
1/2 mk. fahéj
3-4 szegfűszeg
1 kisebb evőkanál vaníliás pudingpor
Elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojás sárgákat a cukorral ,vajjal habosra keverjük,majd hozzá dolgozzuk a búzadarát,lisztet,túrót,tejfölt,a reszelt citromhéjat is.
A felvert tojásfehérjét lazán bele forgatjuk.
Egy 23×34 cm-es tepsit vajjal kikenjük ,a masszát bele simítjuk és 180 fokra melegített sütőben megsütjük.
Az öntet készítése:
A fele meggyet 2 dl meggy lében feltesszük főni a fahéjjal,szegfűszeggel,cukorral .
Amikor megfőtt a meggy ,leszűrjük.
A szegfűszeget kidobjuk belőle.
Egy botmixerrel kipürésítjük.
A pudingport a lével kikeverjük és hozzá adjuk a kipürésített meggyhez.
Összeforraljuk a megmaradt szilva szemekkel.
Ha kész a smarni,összetörjük ,meghintjük porcukorral és meggyöntettel kínáljuk.
Nagyon finom desszert.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!