Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Zserbó torta Karácsonyra
Hozzávalók:
24 cm átmérőjű tortához
A tésztához
45 dkg liszt
20 dkg vaj
2 ek tejföl
3,5 gramm instant élesztő (Coop termék)
2 tojássárgája
csipet só
1 kk szódabikarbóna
10 dkg cukor
A töltelékhez
30 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
40 dkg sárgabarack lekvár
A díszítéshez
15 dkg torta bevonó csokoládé
1 ek étolaj
10 fél dió
2 marék dió
5 dkg tejcsokoládés vörös áfonya szemek
10 dkg cukor
néhány egész dióbél (nekem csak feleket sikerült összehozni:)
1 tojásfehérje
kristálycukor
A lisztben elkeverjük az élesztőt,sót,szódabikarbónát,porcukrot.
Hozzá adjuk a tojás sárgáját,a vajat is és annyi tejföllel összedolgozzuk,hogy jól nyújtható legyen.
A tésztát 5 darab cipóra osztottam,egyenként 24 cm-es körre nyújtottam.
A darált diót keverjük össze a cukorral,reszelt citrom héjjal.
A kapcsos tortaformánk aljára vágjunk sütőpapírból egy kört.
Ezután lisztezett deszkán az egyik tésztadarabot próbáljuk kör alakúra nyújtani.
Az első lapot az aljára tesszük,bőven megkenjük lekvárral.
Cukrozott dióval megszórjuk.
A másik lapot rátesszük,folytatjuk míg el nem fogy a tészta.
Felső lapot megszurkáljuk villával,teljesen az aljáig,hogy a gőz távozni tudjon.
Fél órát kelni hagyjuk,majd 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Ha közben nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával. Hagyjuk a formában kihűlni.
Az egész dióbeleket forgassuk meg az enyhén felvert tojásfehérjében ezután egy villa segítségével egyenként emeljük ki őket és forgassuk meg a kristálycukorban. Tegyük egy rácsra, hogy a felesleges tojásfehérje le tudjon csöpögni. Mikor kicsit szikkadtak szórjuk meg még őket bőven kristálycukorral és hagyjuk megszáradni .
A díszítéshez a 10 dkg cukrot karamellizáljuk,amikor felolvadta a 2 marék diót bele forgatjuk.
Egy vajjal lekent tányérra borítjuk,amikor kihűlt aprítógépbe apróra zúzzuk.
A díszítéshez a tortát állítsuk fejre, mert sülés közben a felső lap összezsugorodik. A csokit olvasszuk föl vízgőz fölött, keverjünk el benne egy evőkanál olajt, majd csurgassuk a torta tetejére, kenjük el és a lefolyó csokit kenjük el az oldalán.
Még mielőtt megdermedni óvatosan "nyomkodjuk az oldalára a karamelles diót, a tetejére a cukrozott diót és a halmozzuk a torta közepére a csokis áfonya szemeket.
Plusz díszítsük Karácsonyhoz illően..
Ha megdermedt a csoki, szeletelhetjük.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!