Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Bombajó torta málna joghurtos krémmel.
Hozzávalók a tésztához:
3 db tojás
3 ek forró víz
12 dkg finomliszt
1 kk sütőpor
12 dkg kristálycukor
1 ek. porcukor a tészta hintéséhez
A töltelékhez:
fél dl rum
20 dkg mirelit málna (ribizli vagy más pikáns gyümölcs is jó)
20 gr express zselatin
2 dl natúr joghurt
10 dkg porcukor
2 csg. vaníliás cukor
3 dl tejszín
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
A díszítéshez:
2 dl tejszín
Elkészítése:
A kapcsos tortaformát béleljük ki sütőpapírral.
A sütőt előmelegítjük.
A tojásokat 3 ek. forró vízzel 1 percig habosra keverjük,majd apránként hozzáadjuk a cukrot ,ezzel is habosra keverjük.
Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet,óvatosan összekeverjük és a 24 cm-es formába simítjuk.
A forma aljára szilikonos sütőpapírt vágunk.
180 fokon megsütjük.
Ha megsült a tetejét leszórjuk a porcukorral.
Kihűlt,ketté vágjuk.
Az alsó lapot 12 cikkre vágjuk.
Egy sima falú,gömbölyített aljú tálat 12 csík folpackal kibéleljük úgy,hogy a végei jócskán kilógjon a peremén.
A tésztát meglocsolhatjuk rummal.
A cikkeket tálba fektetjük úgy ,hogy a hegyük középre mutasson.
A joghurthoz adjuk a porcukrot,vaníliás cukrot , jól kikeverjük.
Hozzá keverjük a kiolvasztott málnát , a zselatint is..
A tejszínt felverjük és apránként hozzáadagoljuk a joghurtos málnás krémhez.
A krémet a piskótabélésbe simítjuk.
A tetejére tesszük a a tésztalapot úgy,hogy a krémet befedje.
Ha nagyobb lenne a lap,akkor ráillő korongot vágunk a tortalapból.
2-3 órára hűtőbe tesszük.
Ezután egy munkalapra borítjuk úgy,körbe vágjuk a tál oldalán,hogy könnyen kitudjuk borítani.
A csokoládét az étolajjal felolvasztjuk és bevonjuk vele a tortát.
A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük vele a tortát.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!