Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Különleges,nagyon finom krémje van.
Ajánlom kipróbálásra.
Kakaótorta piskótacsigával
Sárga piskótához:
6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 késhegynyi sütőpor
Hozzávalók a kakaós piskótához:
6 db tojás
15 dkg cukor
3 dkg kakaópor
10 dkg finomliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
A krémhez:
I. A sziruphoz.
30 dkg kristály cukor
12 ek víz
II. 30 dkg vaj
1 db tojás sárgája
A bevonathoz:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés:
A sárga piskóta készítése:
A tojásokat a cukorral 8-10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel,majd hozzá forgatjuk fakanállal a sütőporral elkevert lisztet.
Nagy méretű tepsiben 180 fokon megsütjük.
6 tojás sárgájából 15 dkg cukorral 3 dkg kakaóval kevert tésztát készítünk, hozzáadunk 10 dkg lisztet,késhegynyi szódaport és a tojások felvert habját.
Kerek,24 cm-es tortaformában 180 fokon megsütjük.
Krém:
1.: 30 dkg kristály cukorból 12 evőkanál vízzel, kakaóval szirupot főzünk kb 10 perc alatt.
Jól kihűtjük.
2.: 30 dkg vajat 1 tojás sárgájával erősen kikeverünk, majd folytonos keverés közben ráöntjük a kihűlt szirupot. Jól kihabosítjuk.
A kakaós torta lapot ketté vágjuk.
Krémmel lekenjük.
Összeállítás: a sárga piskótát csíkokra vágjuk, bekrémezzük és csigává tekerjük, ez lesz a torta közepén.
A piskóta csigát is lekenjük krémmel.
Rátesszük a kakaós lapot.
A tetejét is,az oldalát is lekenjük krémmel.
A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk.
A torta tetejét bevonjuk a csokoládéval úgy,hogy az oldalára lefolyjon.
a tetején a csokoládét kissé felkócoltam.
Dekor díszítővel ,tojás cukorral díszítettem.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!