Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Konyhamánia Edit módra közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Konyhamánia Edit módra vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kis unokám szülinapjára készítettem.
Kedvencünk a sütemény,így most torta formában készült.
Boldog szülinapot Dennis!
Hólabda torta
Tésztalap hozzávalói:
24 dkg liszt
3 ek kakaópor
2 kk. sütőpor
8 db tojás
5 ek. hideg víz
1 csipet só
24 dkg kristály cukor
1 vaníliás cukor
A lapok locsolásához:
1,5 dl tej
30 ml rumaroma
A krémhez:
2 csg vaníliás pudingpor
6 dl tej
15 dkg cukor
25 dkg vaj
Továbbá:
15 dkg kókuszreszelék
A bevonáshoz:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
Elkészítés:
A piskóta készítés:
A tojásokat ketté választottam.
A lisztet,sót,sütőport elkevertem.
A fehérjét a cukrokkal kemény habbá vertem,majd hozzá kevertem a tojások sárgáját ,apránként adagolva a hideg vizet.
Utolján a száraz hozzávalókat egy fakanállal kevertem hozzá.
Egy 26 cm-es torta forma alját sütőpapírral béleltem.
A tészta masszát megmértem és három részre osztottam úgy,hogy kevés kis piskóta anyag kerüljön belőle az 5 db kis hólabdának.
Három részben sütöttem ki a lapokat 180 fokon 10.12 perc alatt.
A kis maradékot egy pici lábasban sütöttem ki.
A krém készítés:
A cukrot,pudingport a tejjel simára kevertem,majd felfőztem.
Kihűtöttem és a vajjal habosra kevertem.
A tésztalapokat betöltöttem úgy,hogy 3 részre osztottam a krémet.
Az első lapot egy ecsettel ,rumos tejjel lekentem.
A krém 1/3 részét rákentem,bőven megszórtam kókuszreszelékkel.
Rátettem a következő lapot.
Ugyanígy jártam el,mint az előzőnél.
Rátettem a harmadik lapot rumos tejjel lekentem.
A torta oldalát bekentem a maradék krémmel,majd kókuszreszelékkel bepaníroztam.
A csokoládét az étolajjal felolvasztottam,simára kevertem.
A torta tetejét bevontam.
A pici lábasban sült piskótát kiszaggattam,ketté vágtam,krémeztem,kókuszreszelékbe forgattam.
A tetejét csokival vontam be.
A torta szélét körben kis hópelyhekkel díszítettem,majd a kis hólabdákkal.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!